‘’Özgürlüğün de Eşitliğin de Adaletin de Kaynağı Ulusal Egemenliktir’’.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ücretleri

Anlaşmalı Boşanma Davası Ücretleri

27.09.2018 0 Yorum


Anlaşmalı boşanma davası, eşlerin en kısa süre içerisinde ve en düşük masraf ile boşanmalarını sağlayan davalardır. Anlaşmalı boşanma davaları tarafların bütün konularda aralarında anlaşarak en hızlı ve az maliyetli şekilde boşanmalarına olanak sağlamaktadır. Eşlerin en az masraf ve süre ile boşanabileceği anlaşmalı boşanma davası ücretleri avukatlık ücreti ve mahkeme masraflarının toplamı olarak ödenir ve genel olarak ücreti çekişmeli boşanmaya ziyade daha düşüktür.

Anlaşmalı Boşanma Davası Şartları Nelerdir


Anlaşmalı boşanma davası şartları;

Evlilik birliği en az 1 sene devam etmiş olmalıdır. 1 senelik sürenin beraber geçmiş olma zorunluluğu yoktur. Bu sürenin sağlanmadığına mahkeme karar verirse anlaşmalı boşanma reddedilir.

Eşlerin her ikisinin de anlaştıkları hususları net olarak belirleyip başvuru yapması gerekmektedir. Eşlerden birinin davayı açması ve diğer eşin de kabul etmesi durumu da mümkündür.

Eşler iradelerini baskı ya da tehdit altında olmaksızın beyan etmelidir.

Eşlerin yaptığı anlaşma protokolü aile mahkemesi tarafından uygun bulunmalıdır.

Anlaşmalı Boşanma Davası Sürecinde Eşlerden Biri Vazgeçerse Ne Olur


Anlaşmalı boşanma davası açılmasından ve protokol mahkemeye sunulduktan sonra taraflardan biri anlaşmadan vazgeçerse dava çekişmeli boşanma davası haline gelmektedir. Anlaşmalı boşanma davasının şartlarını hâkim uygun bulmadığında da dava çekişmeli boşanma davasına dönüşmektedir. Anlaşmalı boşanma davalarındaen önemli konulardan biri de çocuk velayeti durumudur. Çocuğun velayetinin kimde kalacağı konusunda taraflar anlaşamazsa dava anlaşmalı olarak sürdürülemeyip çekişmeli hale gelmektedir.

Anlaşmalı boşanma davaları tarafların bütün konularda aralarında anlaşarak en hızlı ve az maliyetli şekilde boşanmalarına olanak sağlamaktadır.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer


Anlaşmalı boşanma davası başvuru yapıldıktan sonra adliye yoğunluğuna göre uzayabilmektedir. Yaşanan yere de bağlı olarak değişebilen süreyi adliyedeki dosya yoğunluğu etkilemektedir. Davanın karara bağlanma süresi kesin olarak belirlenemese de açıldıktan sonra maksimum 3-4 ay içinde kesinleşebilmesi olasıdır. Bununla birlikte her iki tarafın avukatının bulunması da sürecin hızlı yürütülmesine neden olan durumlardandır.
İlgili Link : Boşanma Sebepleri

Miras Payları Nasıl Hesaplanır

Önceki Yazı

Miras Payları...

Yorum Yap