‘’Özgürlüğün de Eşitliğin de Adaletin de Kaynağı Ulusal Egemenliktir’’.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Olur

Anlaşmalı Boşanma Nedir

07.09.2018 1 Yorum


Daha önceki yazılarımda sorunlu boşanma davaları yada aldatma nedeniyle boşanma davaları hakkında yazmıştık. Bugün sizlere her iki tarafında ortak paydada buluştuğu davalardan bahsedicem. Anlaşmalı boşanma, iki tarafın evliliklerini bitirmek için ortak bir paydada buluştuğu davalardır. Türk Medeni Kanunu’nun en çok uygulanan hükümlerinden olan anlaşmalı boşanma davası, sıkça karşımıza çıkan bir dava türüdür. . Evlilik eğer 1 yıldan fazla sürmüş ise ve eşler boşanma konusunda birbirlerine uygun tüm iradelerini ortaya koymuşlarsa anlaşmalı boşanma gerçekleşir. Aynı zamanda eşler aralarında; ev eşyalarından evlilik döneminde alınmış gayrimenkullere, çocukların velayetinden ödenecek nafakaya kadar tüm konularda ortak bir paydada buluştuysa anlaşmalı boşanma durumuna engel hiçbir durum yoktur demektir. Eşler, tüm bu konularda anlaştıktan sonra verecekleri bir dilekçe ile boşanma sebepleri kendi aralarında kalacak şekilde ayrılabilirler. Anlaşmalı boşanma davaları, çok kısa sürer. Bu davalarda ödenecek harçlar çok az ve hiçbir çekişme yoktur. Çekişme olmadığı içinde boşanma davasında dinlenecek olan tanıkların manevi yükünden de kurtulmuş oluyorsunuz.

Anlaşmalı Boşanmalar Hangi Durumlarda Bozulur?


Anlaşmalı boşanma,, yukarıda söylediğimiz tüm konularda anlaşma sağlanması durumunda geçerli olur. Eğer taraflar ayrılacak eşyalar, çocukların velayeti ya da maddi herhangi bir konuda anlaşamazlarsa anlaşmalı boşanma, da bozulmuş olur, bu boşanma davası çekişmeli boşanma, davasına dönüşür.



Anlaşmalı Boşanma Başvurusu Nasıl Yapılır?


Anlaşmalı boşanma başvurusu,, mahkemeye verilecek iki nüsha boşanma dava dilekçesi , ve buna eklenecek anlaşmalı boşanma protokolü, ile yapılır. Anlaşmalı boşanma protokolü, mahkemeye mutlaka yazılı olarak sunulmak zorunda değildir, duruşma sırasında da tutanağa geçirilebilir.

Anlaşmalı boşanma başvurusu,, mahkemeye verilecek iki nüsha boşanma dava dilekçesi , ve buna eklenecek anlaşmalı boşanma protokolü, ile yapılır.


Boşanma davalarının maliyetleri hakkında bilgi almak için size; https://aylingostericiler.av.tr/bosanma-davalarinin-maliyetleri-nelerdir bağlantısını ziyaret etmenizi öneririm.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Yapılır?


Anlaşmalı boşanma protokolü,, anlaşmalı boşanma davalarının olmazsa olmazıdır. Protokolde anlaşmalı boşanmada, üzerinde tasarruf edebileceğiniz konuların medeni yasada boşanmaya ve boşanmanın neticelerine uygun şekilde olması gerekiyor. Anlaşmalı boşanma protokolü, üzerinde tüm malların nasıl ayrılacağını da belirtilerek mal rejimini de aynı anda tasfiye edebilirsiniz.. Protokol ile birlikte mahkemeye başvurulduğunda öncelikle protokolün yasal denetimi hakimce yapılır ve mahkemenin onaylaması ile geçerlilik kazanır. Protokolün onayı ve tarafların duruşmada hazır bulunarak iradelerini yani boşanma ve protokol şartlarını kabul ettiklerini beyan etmeleri sonrası mahkemece diğer şartlarda varsa boşanmaya karar verir.


Kamulaştırma Nedir

Önceki Yazı

Kamulaştırma Nedir...

Yorum Yap

Kullanıcı Avatar 2018-07-23 Melek Kızılırmak

Merhaba Eşimle bir yıl once Hollanda`da boşandım. Türkiye`de ki nufüs kayıtlarında hala evli gozüküyorum bu durumda ne yapmalıyım tekrardan Türkiye`de davamı açılması gerekiyor ??

Kullanıcı Avatar 2018-07-23 Aylin Göstericiler

Melek Hanım Merhaba Türkiye`de tekrardan tanıma tenfiz davası açılması gerekiyor. Bununla ilgili olarak bizimle irtibata geçilebilirsiniz.